ORATORIJ 2021

Med 19. in 23. julijem smo se otroci in animatorji družili na dvorišču za župniščem v Prečni. Tokrat je potekal naš 21 oratorij z naslovom Originalen.sem, ki se ga je udeležilo skoraj 100 otrok. Letos smo na oratoriju spoznavali življenje Carla Acutisa – mladega italijanskega programerja. Poznan je bil po svoji dobroti in zbiranju evharističnih čudežev, ki jih je zapisoval na svoji spletni strani. Lansko leto je bil proglašen za blaženega.

Te tople poletne dni smo izkoristili za učenje, igranje, ustvarjanje, petje in molitev. Življenje Carla Acutisa smo vsak dan na duhovit način spoznavali preko dramske igrice. Sledile so kateheze, na katerih smo se pogovarjali o vrednotah, kot so vedoželjnost, zmernost, dobrosrčnost in se učili o evharistiji ter večnosti. Otroci so svoje spretnosti preko tedna lahko preizkusili na raznih delavnicah, kot so na primer umetniška, znanstvena, novinarska, kuharska, lesna, gasilska delavnica, supanje, jahanje, klenkanje…

V sredo smo obiskali Vojašnico Franca Uršiča v Novem mestu, kjer so nam predstavili poklic vojaka in delo vojske. Ogledali smo si muzej, rokovali z orožjem, streljali z lokom, si ogledali brezpilotno letalo in obisk zaključili z bogoslužjem na prostem, kar v sredi vojašnice. Vse skupaj nebi bilo mogoče brez naših sponzorjev. Še posebej se zahvaljujemo g. župniku Jožetu Mervarju, MO Novo mesto in Občini Straža.

You Might Also Like