ORATORIJ 2013

Mladi, ki se združujemo v mladinskem klubu Stonoga, smo že trinajstič pripravili počitniški teden Oratorij v Prečni. Dejavnosti med 15. in 19. julijem se je udeležilo 100 otrok, starih med 4 in 14 let. Program je potekal na župnijskem dvorišču in bližnji okolici. Oratorij 2013 je skozi vse leto pripravljalo 22 animatorjev in drugih sodelavcev.

Geslo Oratorija je Bog je z nami, nismo sami. Zgodba se nanaša na knjigo Zgodbe iz Narnije: Potovanje Jutranje zarje. Glavni junaki se znajdejo v Narniji, kjer jih na poti iskanja Aslana, stvarnika dežele Narnije, čakajo številne preizskušnje. Deček Evstahij se zaradi svojega pohlepa spremeni v zmaja, ko se pokesa, ga Aslan spremeni nazaj v dečka. Deklica Lučka v Veliki knjigi življenja prebere najlepšo zgodbo. Tudi ostale junake Aslan osebno nagovarja, rešuje in jim daje spoznanje o svoji ljubeči bližini in vsenavzočnosti ter jim govori: Bodite pogumni! Jaz sem! Ne bojte se! Zgodba nam govori, da je Bog vedno z nami in čaka da odgovorimo na njegov klic. Pogovarjali smo se o iskanju, skupnosti, odrešenju, evangeliju, pogumu in božjem spremstvu, ki nas spremja na vsakem koraku.

Otroci so pri delavnicah odkrivali in razvijali svoje talente in se zabavali v različnih aktivnostih. Izbirali so lahko med: znanstveno delavnico, glasbeno delavnico, jahanjem v Češči vasi, kuharsko delavnico, kmetijsko delavnico, risanjem z ogljem, pranjem avtomobilov, detektivsko delavnico, izdelovanjem svetilk, različnimi športnimi delavnicami… Po kosilu so sledile velike igre, kjer so otroci potovali po Narniji, pluli po razburkanem morju in reševali animatorje, seveda pa ni šlo tudi brez vodnih iger.

Kot vsako leto, je bila tudi letos sreda rezervirana za izlet. Najprej smo se odpravili v Tehniški muzej Slovenije v Bistri in si ogledali zanimive razstave. Pred odhodom domov pa smo si ogledali še izvir Ljubljanice-Močilnik.

Animatoriji se zahvaljujemo vsem otrokom za udeležbo, staršem za zaupanje, gospodu župniku, sponzorjem, še posebej MO Novo mesto, občini Straža ter ŠOU-vu, ter vsem, ki ste nam finančno, materialno, duhovno ali kako drugače pomagali, da je Oratorij 2013 uspel.

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply