DOGODKI 2021

1. SREČANJE ZA ORATORIJ

Čeprav nas od oratorija loči še nekaj mesecev, smo animatorji že pridno začeli s pripravami. Naša prva tema so bile kateheze, ki so zelo pomemben element oratorija. Beseda kateheza je izpeljana iz grške besede odmevati. Sama priprava kateheze, ki bo v otrocih odmevala je zahtevna, tako za izkušene animatorje, še posebej pa za novince. Letošnje leto bo zagotovo rekordno, saj se nam je pridružilo kar 15 novih animatorjev. Na srečanju smo se naučili elemente kateheze, kako jo pripraviti in tekom srečanja tudi eno izvedli na temo zmernosti. Tema je tesno povezana z letošnjim oratorijem, saj si je Carlo Acutis prizadeval, da bi bil zmeren v igranju igric, gledanju televizije,… da mu nebi zmanjkalo časa za dobroto do soljudi.


KRESOVANJE

ČISTILNA AKCIJA

Kljub temu, da je pred nekaj leti potekala akcija Še zadnjič očistimo Slovenijo, je bila naša dežela spet potrebna temeljitega čiščenja. Pričakovali bi, da so skozi leta postali ljudje kaj bolj ozaveščeni glede ravnanja z odpadki, vendar temu žal ni tako. Naša skupinica animatorjev se je pridružila KS Prečna pri pobiranju smeti v okolišu. Z velikimi vrečami smo se od cerkve odpravili proti Zalogu. Vreče so se zelo hitro polnile, celo do te mere, da smo morali poklicati gasilce, da so nam prinesli novo zalogo in odpeljali težke vreče polne smeti, ki smo jih napolnili do polovice naše poti. Najhuje je bilo v bližini carinske uprave, kjer so okoliška grmovja res preplavljena s smetmi. Na koncu smo pojedli zasluženo malico in se posladkali še z sladoledom.

SPREJEM NOVIH ANIMATORJEV

Letos smo naše bodoče animatorje sprejeli veliko pozneje kot ponavadi, saj smo morali čakati na sprostitve ukrepov. Sprejema nismo želeli opraviti online, saj smo želeli da začutijo vzdušje naše animatorske skupine. Srečanje smo začeli s predstavitvijo društva in naših dejavnosti, da so bodoči animatorji dobili občutek, da naše društvo počne veliko več kot le organizira oratorij. Tako kot vsi ostali bodoči animatorji, so morali tudi letošnji prestati krst, ki je bil zasnovan tako, da jih malo spravi iz cone udobja. Kar se nanaša predvsem na banse, ki jim kot starejšim otrokom na oratoriju niso bili ravno ljubi. Vse naloge so opravili nad pričakovanji. Veseli smo tudi, da je skupina tako številčna, pridružilo se nam bo namreč kar 15 novih animatorjev.

PSAO

Meseca marca smo se animatorji zbrali v župnišču v manjših skupinah in skupaj spremljali letošnje Pomladansko srečanje animatorjev oratorija, ki je tokrat potekalo online. Vsak na svojem računalniku smo se udeležili različnih delavnic in se naučili marsikaj novega. Med drugim smo spoznali letošnjega oratorijskega junaka Carla Acutisa in prvič slišali letošnjo himno. Po končanem programu pa smo se še malo podružili ob igranju raznih iger in pojedli zasluženo kosilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top