DOGODKI 2018

IZLET V KRŠKO

Sorodnik naše animatorke  je župnik v Leskovcu pri Krškem. Prijazno je sprejel našo skupino animatorjev in nam razkazal župnijsko cerkev Žalostne Matere božje oziroma Marije na jezeru. Povedal nam je veliko o njeni zgodovini posebnostih in arhitekturnih značilnostih. izvedeli smo da je cerkev gotska. Postavljena je bila leta 1545 in velja za kulturni spomenik v sebi pa skriva bogato in zanimivo zgodovino. Ogledali smo si tudi jaslice in se pred odhodom domov okrepčali s picami.


Rezultat iskanja slik za cerkev marije žalostne leskovec

POSPRAVLJANJE JASLIC

Božični čas se počasi izteka, zato je potrebno pospraviti tudi jaslice, ki so dober mesec krasile cerkev in nam nazorno prikazovale čudovit dogodek Jezusovega rojstva. Z zvonika smo sneli zvezdo repatico, nato pa se lotili samih jaslic. Pospravljanje nam je vzelo kar nekaj časa, ker je veliko materiala bilo potrebno odnesti nazaj v zvonik in zapakirati vse figurice.

Še zadnja slika pred podrtjem.

This image has an empty alt attribute; its file name is pospravljanje-1.png

KINO

Zimske počitnice smo si popestrili z druženjem. Tokrat  smo se odločili, da obiščemo Kino in pogledamo težko pričakovan nov del The Maze Runner: The Death Cure. Kupili smo prigrizke, se udobno namestili v stole in uživali v razburljivem filmu.

Rezultat iskanja slik za maze runner

 

ANIMATORSKO SREČANJE

Srečanje je bilo predvsem namenjeno druženju in družabnim igram, kot sta poker in aktiviti. Smo pa tudi rešili anketo in malo razmišljali v smeri kaj pričakujemo od animatorstva, ter zbirali ideje za razne izboljšave. Ter na koncu uredili našo dvorano.

ORATORIJSKI DAN

Tema oratorijskega dneva je bila prihajajoča velika noč. Izdelovali smo zajčke iz vate, butarice in petelinčke.

 

ŠPORTNI PIKNIK

Na igrišču za šolo smo se pomerili v košarki. Prišli smo do spoznanja, da za ta šport nismo najbolj talentirani in da bo potrebnih še veliko treningov, da bo naša igra malo manj sramotna. Najbolj ranjen je bil ponos fantov, ko so jih dekleta premagala v igri 3×3.

Fotografija osebe Primož Špringer.

PRIPRAVLJANI VIKEND

Vikend ni ravno pravilno poimenovanje za ta dogodek, saj smo ga z namenom, da bi imeli med intenzivnimi pripravami na kateheze, gledališko predstavo in veliko igro, čas tudi za kopanje v morji. Letošnja lokacija je namreč bila dom duhovnosti Klanec, ki se nahaja zelo blizu obale. 

IZDELAVA SCENE

Letošnji oratorij je tesno povezan z indijanci in njigovo kulturo zato smo izdelovali perjanice, šotore in popestritve scene kot so lovilci sanj.

DUHOVNA PRIPRAVA

Prostore smo že pripravii za prihajajoči oratorij, sedaj pa je čas, da pripravimo še svoje srce. Skupaj smo se udeležili nedeljske svete maše in imeli po njej še zadnji sestanek.

ORATORIJ 2018

ORATORIJSKA MAŠA IN KOSILO

Sklepni del oratorija je bila sveta maša, kjer se animaotrji in otroci zdužijo in jo popestrijo s petjem oratorijskih pesmi.

TERME ČATEŽ

PIKNIK PARTY

Letošnji voditelj oratorija je animatorje povabil na piknik v Zalog. Imeli smo nekaj nesreče z vremenom vendar nas to ni ustavlilo in smo si vseeno privoščili kopanje v Krki, odbojko na travi ter pečenje čevapčilev.

Fotografija osebe Primož Špringer.

KINO: MRAVLJA IN OSA

V kinu smo si ogledali akcijski Marvelov film, ki je drugi del tega junaka, zato so imeli nekateri za domačo nalogo ogled prvega dela. Glavni junak ima neverjetno sposobnost, da se lahko poveča ali zmanjša na katerokoli velikost. 

Rezultat iskanja slik za ant and wasp

ANIMATORSKI IZLET

Večino let smo si za izlet izbrali kopanje v morju, ker pa smo letos plavanje vključili že v animatoski vikend, je bil izlet bolj adrenalinsko obarvan. Obiskali smo adrenalinski park na Bledu, kjer smo nekj ur premagovali proge različne težavnosti nato pa se v dolino spustili še z sanmi. Privoščili smo si tudi kopanje v Bohinjskem jezeru, trije pogumni animatorji, ki se ne bojijo mrzle vode so se lotili skoraj enournega plavanja na drugi breg medtem pa smo ostali igrali remi. Dan smo zaključili z sladoledom v Bršljinu.

Red Bull 400

Red Bull 400 je tekmovanje v teku navzgor po skakalnici za smučarske skoke. Tudi animatorji smo sestavili svojo ekipo, za katero smo tudi predano navijali na dogodku.

Fotografija osebe Blaž Bobnar.

OBČNI ZBOR

Je sestanek, ki ga imamo vsako leto na katerem se odločamo o pomembnih temah in projektih, ki jih bomo izvajali v prihodnosti. Letošnje leto so dodatno pomembnost dodale tudi volitve v odbor MK Stonoge. Kandidirali so vsi animatorji, ki so v klubi najmanj dve leti. Izvoljeni so bili vsi dosedanji člani odbora.

KOSTANJEV PIKNIK

Za pinkik smo se odločili bolj pozno, zato smo poleg kostanja, katerega je bilo premalo, pekli tudi hrenavke in penice. Peka penic nam ni šla najbolje od rok saj je marsikatera kar zgorela.

SPREJEM NOVIH ANIMATORJEV

Vsako leto nove animatorje sprejmeno z posebnim obredom, ki je sestavljen in izivou in hudomušne zaobljube. Pri letošnjem izivu so morali v parih špagete vtakniti v slamice. Za dosežen cilj je bila predvsem potrebna vzklajenost.

NABIRANJE ZELENJA

Poskusili smo preiteti prvi sneg in nabrati zelenje za venčke, ter mah za jaslice. Vendar nas je na naši skrivni lokaciji pričakal sneg. Kljub temu smo se potrudili in nabrali dovolj zelenja. Ledene prste smo si pogreli s pico in pičiči.

ORATORIJSKI DAN: ADVENTNI VENČKI

Na oratorijskem dnevu so bile organizirane 4 delavnice in sicer adventi venčki, novoletne krogle, šivane voščilnice in kapice iz volne. Oratorijskega dneva se je udeležil 30 otrok, ki ob pomoči animatorjev in spremljavi božične glasbe izdelovali celo dopoldne. Najbolj jim je bilo všeč izdelovanje mini kapic.

POSTAVLJANJE JASLIC

You Might Also Like

Leave a Reply