DOGODKI 2017

Animatorski vikend 2017

Ker se animatorji radi družimo in učimo novih stvari, smo izkoristili zimske počitnice in se odpravili na animatorkski vikend v Šmarjeto. V domu sv. Marjeta nas je 20 animatorjev bivalo tri dni. V teh treh dneh smo veliko peli, molili, kuhali in tudi kaj zaplesali. Drugi dan sta k nam prišli gostji, ki sta se prijazno odzvali na naše povabilo. Skozi cel dan smo imeli predavanja in delavnice, preko katerih smo se učili, kako biti dober animator, kaj pomeni biti dober animator, kako ravnati do otrok, ter spoznavali in ustvarjali nove igre, ki nam bodo letos še bolj popestrile naš oratorij. Ker pa je bila isti dan ravno pustna sobota, pa smo ta večer izkoristili še za maškarado, ki pa je bila presenečenje. Vse kostume, ki so nam jih določili vodje, smo namreč morali narediti iz stvari, ki smo jih imeli s seboj in se znajti, ter improvizirati, tako kot animatorji pač najbolje znamo. Zadnji dan, v nedeljo pa smo se skupaj odpravili v cerkev in po kosilu odšli domov. Vikend nam je vlil nove moč in veliko znanja, ki ga bomo gotovo potrebovali, prav tako pa je bil prijetno sproščanje pred vrnitvijo v šolske klopi. 


Spomladanska čistilna akcija

V soboto 25.3.2017 smo se najbolj zagnani animatorji odločili, da je čas da počistimo našo dvorano. Naloga, ki smo si jo zadali še zdaleč ni bila mačji kašelj. Prav so nam prišle sposobnosti razvrščanja in organiziranja, ki jih imajo naša dekleta. Na svoj račun so prišli tudi fantje, ki so lahko pokazali svoje mišice ob premikanju omar in prenašanju težkih škatel. Čistilna akcija je bila nujna saj se približuje spomladanski oratorijski dan.

Izdelovanje scene

Do oratorija je še manj kot mesec dni, zato so priprave že v polnem razmahu. Zbrali so se največji umetniki med animatorji in pomagali ustvariti glavno sceno za oratorij.

Letni kino PR’HOSTAR

Animatorji smo bili s strani vodstva dežele kozolcev povabljeni na ogled filma Pr’Hostar. Predvajanje je potekalo v lepem ambientu med kozolci v Šentrupertu. Pričakali so nas rezervirani stoli in ogromno platno, višje od petih metrov. Med filmom smo se do dobra nasmejali in uživali v toplem poletnem večeru.

Izmenjava-Malta

Med novembrskimi počitnicami se nas je 5 animatorjev udeležilo izmenjave na Malti. Tam smo ostali malo več kot en teden. To je bil preizkus naše iznajdljivosti, komunikacije in raznih drugih spretnosti. V ustanovi ŽAK smo se zbrali mladi iz sedmih držav, ki smo si med seboj delili svoja znanja, izkušnje ter dojemanje sveta. Naš urnik je bil zelo natrpan. Dan smo pričeli z zajtrkom in molitvijo. Dopoldne in popoldne pa so potekale različne predstavitve držav na katerih smo lahko okušali tradicionalne jedi, se naučili plesov, ki so značilni za posamezno državo ter spoznavali različne kulture iz prve roke. V program so bile vključene tudi igre. Naša slovenska ekipa je svojo igro posvetila košarki in se s tem še enkrat pohvalila z zmago na evropskem prvenstvu. Ob večerih smo radi prepevali cerkvene pesmi ter se učili novih iger, ki jih bomo lahko s seboj nesli v domovino in vključili v naš oratorij. Prosti čas smo tudi kolikor se je dalo izkoristili za ogled Malte. Že prvi dan smo se z avtobusom odpeljali do otoka Commino, ki nas je osupnil s svojo naravno lepoto. Ogledali smo si tudi Blue Grotto, se sprehodili skozi tržnico polno dobrot v mestecu Marsaxlokk, ki je znano po pristanišču polnem pisanih ladjic in obiskali Mndino. Mestece kjer je bilo snemanih nekaj prizorov iz serije Game of thrones. Skupaj celo skupino smo si ogledali tudi glavno mesto Valletta, ki je očaralo s pogledom na pristanišče, svojevrstno arhitekturo in parkom. Da bi še bolj doživeli Malto smo si ogledali 5D film o tem otoku in njegovi zgodovini. Teden je bil resnično nepozaben, spoznali smo ljudi z različnih koncev Evrope, se drug od drugega naučili veliko novega, preizkusili svoje znanje angleščine in si ogledali ta prelep otok sredi sredozemskega morja.

Mah za jaslice

Glede na to da so nas v soboto že presenetile prve snežinke, se je 6 pridnih animatorjev še ravno pravi čas odpravilo po mah. Odpeljali smo se vse do Baze 20, kjer se nahaja naše najboljše najdišče. Napolnili smo kar 8 velikih vreč. Sedaj se mah že suši in čaka da ga uporabimo za jaslice.

You Might Also Like

Leave a Reply