DOGODKI 2016

Postavljanje jaslic (17. december)

Letošnje leto smo iz postavljanja jaslic naredili malo večji projekt. Že nekaj tednov pred božičem se je zbrala skupina ustvarjalnih animatorjev, ki se je kljub mrazu pridno lotila izdelovanja novih elementov za jaslice. Naredili smo nekaj novih hišic ter vinograde. V soboto 17.12. 2016 pa smo jaslice tudi postavili. Sedaj čakajo na vas v cerkvi sv. Antona Padovanskega in upajo da bodo lahko v vaša srca vnesla vsaj košček božičnega veselja.

 

Prihod svetega Miklavža

V letošnji Miklavževi igrici smo lahko spremljali skupinico marljivih angelčkov, ki je pripravljala darila za otroke. Njihovo delo je bilo naporno, zato so bili že pošteno utrujeni, kot da to ni bil dovolj velik zalogaj so jim ponagajali še parklji. Nastala je prava zmeda vendar so na koncu vse uspeli spraviti v red in skupaj z Miklavžem obdarovali vse pridne otroke.

Pohod do velike prepadne (4.junij)

Nekateri animatorji smo se odločili, da bi šli nekam na pohod, nekam na novo lokacijo in smo se odločili,d a gremo do Velike prepadne. Z avtomobilom smo odšli do cerkve sv. Tomaža v straži. Tam smo se preobuli, se pošpricari proti komarji in odrinili proti hribu. Prva postaja je bila zelo hitra, saj nismo pričakovali tak hrib. Okrepčili smo se in spet odrinili gor proti hribu. Med potjo smo skovali tudi razne načrte za oratorij in kako bo oratorij potekal. Na vrhu smo se še spustili malo v dolino in hitro smo zagledali jamo. 2 animatorja je zanimalo, kako hladno je notri, in sta se spustila kar globoko noter. Pred jamo smo se okrepčali, se pogovorili in odšli nazaj proti dolini.

 

Priprava na oratorijski dan (18.marec)

Nekateri animatorji smo bili pridni, in smo odšli nabirat bršljan na bližnji hrib, kje smo bili lahko smatrate po sliki 😀 nabral smo bršljan, mačice, leske in neke čudne veje z bobki gor, no zazdelo se nam je zanimivo in smo jih nabral za butarce. Nato smo odšli v trgovino in na zasluženo pico.

 

PSAO (12.marec)

Nekateri animatorji so odšli na Pomladno Srečanje Animatorjev Oratorija oziroma PSAO, tam so imeli tradicionalno veliko igro in delavnice. Na delavnicah smo slišali glavne komponente oratorija. nato smo odšli na kosilo in domov.

Stonogin vikend (26.februar-28.februar)

No pa smo tudi animatorji dočakali stonogin vikend. Na stonoginem vikendu nas je zbralo 25 animatorjev, ki je bil v župniji v Šmarjeti. Tema vikenda je bil javno nastopanje za starejše in organizacija oratorija za mlajše (oratorijsko usposabljanje 1). mlajši so se naučil kako poteka oratorij, naučil so se par novih bansov in iger, naučili so se kako zorganizirat kakšno stvar, medtem pa so starejši poslušali predavanje o javnem nastopanju in se tudi naučili, kako poboljšati svoj nastop. zadnji dan vikenda smo tudi to naredili skupaj, tako, da smo šli v skupine, in smo naredili reklame in kasneje tudi prekomentirali.

    

Četrto animatorsko srečanje (14.februar)

Na 4. animatorskem srečanju, smo povabili mediatorko Tanjo Pirh, ki nam je predstavila svojo življenjsko pot. Predstavila nam je tudi delo mediatra in nas naučila, kako pride do konflikta in kako uspešno rešimo medsebojne spore. Spoznali smo tudi svojo osebnost in svoje lastnosti in tud obnovili smo našo življenjsko pot in dobre/slabe lastnosti našega življenja

Pohod na grad Hmeljnik (23.januar)

Danes dne 23.1 smo se nekateri animatorji odločili da gremo na kratki sprehod. najprej smo malo razmišljali, da bi odšli na gorjance, a kmalu smo opazili eno malenkost na dolenjskem, ki je še nismo osvojili. Ti je bil grad Hmeljnik. Zjutraj smo se dobili in se odpravili proti dolenje Karteljevo. Tam je bila naša prva točka. Odločili smo se da gremo po poti, ki gre mimo zgornjega Karteljevega, mimo nekdanjega  mlakužja in do gradu. Ko smo prišli do gradu, smo ga malo raziskali in okrepčali. Kmalu smo se odpravili nazaj proti domu in naš lep izlet je bil končan.

Tretje aimatorsko srečanje (9.januar)

Novo leto, nove dogodivščine, zato smo se animatorji zbrali in smo si naredili plan za tekoče leto. odločili smo se, da bomo letos imeli kar 3oratorijske dneve. Na prvem oratorijskem dnevu, bomo izdelovali butare, na drugem bo drugi del igre o pračloveku in na tretjem se bojo izdelovali adventni venčki.
Naredili smo še dogovore in ponovili zapoved animatorjev, da nam bo v tekočem letu še boljše.

You Might Also Like

Leave a Reply