DOGODKI 2015

Prosti čas:

Nekateri se vprašate, kaj stonogovci delajo takrat, ko nimajo priprave na oratorij. Vsako prvo soboto v mesecu imamo glavno srečanje, v katerem se pogovorimo o nekem problemu (v zvezi vsakdanjega življenja, viri, župniji in prosti čas). Ostale vikende imamo pa prosti čas, ki ga dobro izkoristimo z druženjem in potovanji. Druženje popestrimo z raznimi športnimi igrami (namizni tenis, namizni nogomet, košarka, nogomet). Največkrat pa potujemo na najvišji vrh na Dolenjskem Gorjanci ali pa se odpravimo kolesariti na Frato ali pa na Bazo 20.
Včasih pa k nam pride kdo od zunaj in nam pove kaj o sebi in nam on pripravi srečanje ali pa se mi povabimo.

Vse to naredimo, da smo v skupini čim bolj povezani in da smo čim bolj odmaknjeni od elektronskih naprav.

Spremljajte nas tudi na facebooku.

SILVESTROVANJE MK STONOGE

Tako kot vsako leto, smo tudi letos imeli silvestrovanje za člane MK stonoge. Poleg hrane in pijače, smo imeli tudi razne igre, v katerem smo med seboj tekmovali. Tekmovali smo v kričanju, petju, plesanju, ročnih spretnosti in iznajdljivosti. Ob polnoči smo imeli tudi kratki ognjemet. Po polnoči smo še veliko peli, plesali in jedli.

Srečno in zdravo Novo leto Vam želijo člani MK STONOGE

MIKLAVŽEVANJE
Letos nas je tudi obiskal Miklavž! V njegovo dobrodošljico so mlajši in najnovejši člani opravili naš “krst animatorstva” s tem, da so odigrali miklavževo igrico. gledalo je prek 80 otrok in prav toliko je bilo tudi staršev. skupaj preko 160 ljudi. Zgodba je govorila o opravljanju dobrih del skozi vse leto in spoštovanj starejših ljudi. Otroci so bili igrice zelo veseli, še bolj veseli so bili, ko so slišali zvonenje in prihod miklavža in njegovih angelčkov.

BOWLING
Animatorji smo imeli prvo druženje v šolskem letu. Ker smo se hoteli bolje spoznati, smo odšli na Bowling. Tam so nekateri izkušeni animatorji učili neizkušene animatorje metati krogle v kegle. Na koncu smo še odšli na pico, in prvo aktivno druženje se je končalo.

PRVO ANIMATORSKO SREČANJE V NOVEM ŠOLSKEM LETU

Tako kot vsako leto, smo imeli prvo animatorsko srečanje v začetku oktobra, kjer so prišli tudi novi člani stonoge. Ker je njih kar veliko, smo pripravili tudi uvodni krst in preiskzus za animatorje. Imeli smo predstavitev stonoge,razne kvize za nove člane, plesne nastope in tekmovanja med starejšimi animatorji proti mlajšimi. Na koncu smo še spekli kostanj.

ČATEŠKE TOPLICE

Kmalo pred prvin ocenjevalnim obdobjem, smo se stonogovci odpravili v Čateške toplice, da se sprostimo in se še bolj spoznamo. Tam smo se skupinsko spuščali po tobuganu, tekmovali, kdo bolje surfa, zaigrali bans Konj v votlini in se spočili v masažni kopeli. Na koncu dneva, smo še odšli v Brežice na toplo kavo, in na hitro mo si ogledali vodni stolp, ki stoji v centru Brežic.

 

ANIMATORSKI IZLET

Letos smo se animatorji odpravili na zaslužen izlet v Solkan, kjer nas je sprejel naš vodič. Najprej smo se razmigali v adrenalinskem parku, kjer smo se med drugim tudi zapeljali s Flying Foxom nad reko Sočo. Nato smo se odpravili na kratek sprehod do mostu, ki ima najdaljši kamniti lok na svetu. Vodič nam je predstavil zgodovino mostu in takoj za tem smo si privoščili kosilo v bljižnji oštariji. Po kosilu smo se urno odpravili na Sveto goro. Pod do nje smo imeli po eni izmed najdaljših kavern v Sloveniji, kjer so se vojaki med prvo svetovno vojno skrivali pred bombardiranjem. Ko smo prišli na drugo stran hriba, smo se odpravili proti cerkvi sv. Marije, kjer se je Urški prikazala Marija. Po poslušanju te zgodbe, smo se odpravili še na sam vrh cerkve na zvonik, kjer smo imeli prečudovit razgled na gore in na morje. Kasneje smo se še z avtobusom odpeljali do reke Soče, kjer so se najpogumnejši tudi ohladili v njej. Pot nazaj je bila v znamenju pesmi in veselja, saj so bili vsi animatorji navdušeni nad izletom.

                           

 

KRATEK IZLER V KLEVEVŽ

Skupinica animatorjev se je odpravila na potep v Klevevž. Tam smo si ogledali Klevevsko jamo in se namočili v tamkajšnjim termalnem vrelcu tople vode. Kljub temu, da je bilo ozračje bolj hladno in bolj oblačno vreme, smo se imeli zelo lepo

LANPARTY

Ker so dnevi kar na enkrat postali mrzli in smo se mogli nekako ogreti, smo naredili lanparty. Vsak je prinesel svoj računalnik, povezal kabel v skupni switch in igra se je začela. Ker smo med sabo kar malo tekmovali in smo poiskusili tudi svoje moči v igranju call of duty in taktično igranje igrice age of empires 2. Bilo je zelo zabavno do poznih večernih ur.

DNEVI PO ORATORIJU (druženje, pospravljanje,…)

Ko je ortorija konec, še ne pomeni da je konec tudi za animatorje. Najprej je tu pospravljalna akcija, kjer moramo pospraviti celo župnijsko dvorišče in dvorano, da lahko prostore uporabljajo tudi drugi. Nato je tu druženje animatorjev, kjer igramo razne namizne igre, igramo odbojko ali pa se kopamo v Krki. Kmalo bomo odšli tudi na zaslužen oratorijski animatorski izlet. S tem bo tudi uradni konec leta za animatorje in pričetek novih dogodivščin, ki bodo prišle k nam.

ORATORIJ

Otroci, stari od 4 do 14 let, so se cel teden zbirali ob petju, igrah in veselju. Zbiranje je potekalo od sedmih do devetih dopoldne, nato je sledil dvig oratorijske zastave in molitev z g. župnikom. Po molitvi so se otroci zbrali v dvorani za župniščem, kjer smo jim animatorji skušali z dramsko igro približati zgodbo letošnjega oratorija – zgodbo sv. Dominika Savia, zavetnika ministrantov in mladih. Otroci so se nato porazdelili v skupine, kjer so preko pogovora in iger še podrobneje spoznali zgodbo in njeno sporočilo. Nato je napočil čas za delavnice, na katere so se lahko ob prihodu vpisali. Delavnice so bile raznolike. Ponudili smo jim tako športne in delovne, kot umetniške in poučne. Letos smo poiskusili nekaj novih delavnic. To so bile elektro, znanstvena, kjer so otroci vstopili v svet Janeza Bonda 007, atletska, katera je bila na koncu maserska, lončarska, šivanje in še veliko drugih. Po delavnicah je sledilo dobro kosilo in po njem velika igra, kjer so po skupinah tekmovali med seboj v igrah, ki so se nanašali na zgodbo letošnjega oratorija. Tudi letos smo jim pripravili veliko vodno igro, na kateri so se lahko ohladili na vroče popoldne. Po končani igri smo se zbrali v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Prečni, kjer smo dan zaključili s sveto mašo.

Letošnji izlet je bil nekoliko drugačni kot ostala leta, saj smo odšli na orientacijski pohod od Miklavža do Gospodične na Gorjancih. Na poti do Gospodične in nazaj smo zanje imeli pripravljene razne naloge, da jim ni bilo dolgčas.

Nekaj skupnik slik iz oratorija v Prečni 2015:

 

ZADNJI DAN PRED ORATORIJEM

Ker je zadnji dan priprav in je oratorij že pred zdajci, smo si animatorji vzeli prosti dan. Večina animatorjev se je udeležila Dan na Krki, kjer smo se kopali v Krki, veslali z raftigom, kanuji in odigrali medsebojni prijateljski dvoboj v odbojki

PRIPRAVLJALNE AKCIJE

Pred oratorijem imamo razne pripravljalne akcije. Pospravljanje okolice župnišča, igralske vaje, priprava velikih iger, zadnje podrobnosti pri katehezah…

 

 

STONOGIN VIKEND

Tako kot vsako leto smo odšli animatorji pred oratorijem na stonogin vikend, kjer bolj poglobljeno in skupaj naredimo oratorij. Na vikendu smo skupaj pripravili velike igre, kateheze in zvadli oratorijsko igrico. povedali smo tudi svoje menje k izboljšanju oratorija 2015, da bi bil še boljši oratorij od prejšnih let. Ob prostem času smo skupaj igrali activity ali pa odšli na sprehod k bližnjemu jezeru. Pri jezeru so bile tudi Geocaching točke, ki jih animatorji zvesto iščemo po celi sliveniji.

KRES

Zadnjega aprila smo Stonogovci  KRES za člane in nečlane stonoge. Kot ponavadi smo pri kresu pekli tudi čevapčiče in hrenovke. Med kresom in pojedino smo vrgli še ene karte in se pogovarjali. Naslednji kres bo na kresno noč (23.6) in se ga že zelo veselimo

STONOGIN VIKEND POMLAD

Stonoga je organizirala za animatorje vikend, ki je bil od 13.3 do 15.3 pri sv. Mohorju v Moravčah.
Na vikendu smo spoznali vlogo animatorja voditelja. Skupaj smo naredili malo delavnic in podelili izkušnje z mlajšimi animatorji, da so bolj spoznali vlogo voditelja na oratoriju. Voditel ima veliko odgovornost. Biti mora iznajdljiv, organiziran, točen…, kmalo bodo tudi naši mlajši animatorji prišli na to mesto.
Na vikendu smo se tudi bolje spoznali in izmenjali veliko izkušenj iz svojega življenja.

 

 

PSAO

Stonogovci smo že dejavni. Nekateri člani so se udeležili PSAO (pomladansko srečanje avnimatorjev oratorija), kjer smo spoznali temo oratorija, novosti oratorija in izmenjevali smo si podatke še z drugimi oratoriji, ki so v Novem mestu.

ŠPORTNI DAN

Ker smo vedno aktivni smo naredili kar 2 športna dneva zapored. V petek 20.2 smo odšli na Gorjance in naslednji dan pa še smučat na smučišče Bela (Gače)

SMUČANJE NA GAČAH (Bela)

V soboto 14.2 smo se člani MK Stonoge odpravil po snežnih dolinah. Odpravili smo se na smučišče Bela tako znanim Gačam. Bilo je zelo dobro. Smučišče je bilo dobro utrjeno in zabava je trajala zelo dolgo.

OGLED JASLIC PO SLOVENIJI

V nedeljo 25.1 smo se člani MK Stonoge zbrali in smo odšli pogledat jaslice po sloveniji. Najprej smo odšli v Šentvid in nato v Stično. V Stični so nam povedali, da so jaslice postavljali že 3 mesece in da so gledali na vsako podrobnost in podrobno so predstavili način gradnje hiše. Bilo je zelo zanimivo in tudi poučno hkrati.

 

Prvo animatorsko srečanje v letu 2015
24.1. smo imeli prvo animatorsko srečanje v letu 2015. Na srečanju smo preleteli pretekle oratorije in se spominjali najboljše trenutke oratorijev. Napisali smo tudi misli, kakšen mora biti animator in na koncu smo podčrtali stvari, ki nam najbolj premankujejo. Pogovorili smo se o tem in skozi leto bomo poiskušali to popraviti, da bi bili najboljša animatorska ekipa in da bo letošnji oratorij najbolj awesome.

 

ČUŠIN- Peti evangeli
Desetega januarja so v Šmihelu gostili slavnega gosta Gregorja Čušina z njegovo najnovejšo monodramo Peti evangelij. Gregor je govoril o življenje Jezusa, kako ga on vidi skozi svojih oči in povedal, da je Jezus v našem vsakdanju življenju. Povedal je tudi da vsak dan delamo stvari, ki pišejo iz sv. pisma ne da bi opazili, in da moramo držati vseh božjih zapovedi, da bo nam in našemu bljižnjemu lepše na tem svetu. Seveda smo se pri tem zelo nasmejali in smo vsi veseli, da smo se udeležili tega dogodka.

You Might Also Like

Leave a Reply