DOGODKI 2014

SILVESTROVANJE

30.12.2014 smo se zadnjič dobili v letu 2014 in smo si priredili majhno zabavo za naše redne člane. Imeli smo že v naprej postavljen program. Igrali smo activity, monopoli, odplesali srčkov ples, jedli čevapčiče in mešali koktaile. Ob polnoči smo še simbolično prižgali nekaj raket, da se poslovimo od starega in z veseljem pričakamo novo leto.

 

POSTAVLJANJE JASLIC

V soboto 17.12.2014 smo se člani MK stonoge zbrali in smo skupaj postavili letošne jaslice v Cerkvi sv. Antona Padovanskega. začeli smo postavljati že v zgodnjih jutranjih urah. Naredili smo načrt, kako bi jaslice zgledali, postavili podlago, prinesli mah, oblekli zvezdo in na koncu smo imeli še malo druženja.

MIKLAVŽEVANJE

Tako kot vsako leto, nas je tudi letos obiskal Sv. Miklavž. Pred prihodom Sv. Miklavža se je odvila še dramska igra. Dramsko igrico so odigrali člani MK STONOGE, pod vodstvom Nike. Priprave na to igro, so se začele že 10.11.2014. Igra govori o prijazni deklici, ki je pomagala starejši gospe čez cesto. V zahvalo je starejša gospa dala deklici grozd. Deklica je nesla ta grozd domov in doma so se odločili, da bi lahko šli skupaj k dedku in bi ga skupaj pojedli. Res so odšli, dedek je bil zelo vesel njihovega obiska, saj jih je že zelo težko pričakoval. Kasneje so igralci skupaj z otroki poklicali sv. Miklavža.

 

POBIRANJE MAHU

Člani mladinske skupine Stonoga so zopet izkoristili svoj prosti čas in se v soboto, 15.11 , odpravili na Paintball. Po zaključeni zabavni igri, so se odpravili po mah.
Mah bomo rabili pri izdelovanju adventnih vencev, na oratorijskem dnevu, ki bo potekal v soboto, 29. 11. 2014, v prostorih župnišča v Prečni, kamor so vljudno vabljeni vsi osnovnošolci. Več nas bo, bolj bo zabavno.

 

PAINTBALL

Člani kluba Stonoge se med seboj zelo radi družimo.
Najmanj enkrat na mesec se srečujemo na sestankih, kjer načrtujemo projekte za otroke, ki jih nato izvajamo skozi leto. Po sestankih vedno sledi tudi zabavno druženje. Popestrimo ga z raznoraznimi igrami. Seveda nam nikoli ne manjkajo dobrote, s katerimi se zelo radi posladkamo.
Na vsake toliko časa, na naš urnik dodamo pestre aktivnosti, kot so paintball, igranje odbojke, kolesarjenje, lan parties, animatorske izlete, pohode, itd.,.. Idej nam nikoli ne zmanjka! 😀
V soboto 18. 10., so se nekateri naši člani odpravili na Paintball v Dolenjske toplice.
Paintball je zabavna igra polna adrenalina, zabave in rekreacije v kateri se obstreljujete z barvnimi krogljicami. Predstavlja skupinsko igro primerno za vse starosti, katero igra od 6 pa tja do 18 igralcev.

Stična mladih

Vsako leto gredo tudi udeleženci MK Stonoge veselo v Stočno mladih. Tam so razna delavnice, druženja, spoznavanje, maša in na koncu tudi zabava.

 

PRIPRAVE NA ORATORIJ

Kot vsako leto, gremo tudi letos 2 tedna pred oratorijem na tako imenovani Stonogin vikend. vikend je trajal 3 dni (od 8-10.7.2014). Letos smo odpotovali na Sv. Mohor pri Moravčah.
Tam smo se pogovarjali o poteku Oratorija, razdelili smo si vloge, imeli pohod do jezera, preleteli cel oratorij in še mnogo drugih zanimivih reči.

Športni dnevi
Vsi člani MK Stonoge se radi udeležujemo razna tekmovanja, ali pa gremo na razne pohode na Gorjance ali pa do Marije nad Stražo ali pa enostavno priredimo LAN party in preizkusimo kdo je boljši. Radi pa tudi kolesarimo na bližnjo Frato.

You Might Also Like